Vi benytter informasjonskapsler på denne nettsiden for å kunne gi deg den beste opplevelsen. For å lese mer om informasjonskapsler og vår bruk klikk her .

SPØRSMÅL OG SVAR (SOS / FAQ)

Bestillingsspørsmål

Takk for at ønsker å bestille fra oss. Bestilling av en krystall vil være i 5 trinn:

 • Velg hvilken krystall du ønsker deg.
 • Velg så hvilke valg du ønsker som type gravering, om du ønsker tekst, innpakning og legge til et eller flere bilder etc (Avhengig av hvilke valg du gjør kan prisen øke)
 • Legg produktet i handlekurven og velg om du vil handle videre eller gå til kassen for bestilling
 • Gjør dine valg om du vil opprette konto med oss eller ikke og hvilke betalingsvalg du ønsker.
 • Gå videre for å bekrefte bestillingen din (og for å eventuelt betale).

Du vil motta en ordrebekreftelse per e-post.

Bestillingen vil da normalt ta 1-2 virkedager før vi leverer den på posten for sending.


Det er enkelte ting du bør tenke på hvis du skal kjøpe en krystall:

 • Pris - Finn en krystall som passer innenfor budsjettet ditt
 • Tenk på hva du skal ha gravert i krystallen. Hvis motivet/bildet er høyere enn bred bør du kanskje tenke på en høy krystall (Rektangel-stående). Hvis motivet er bredere enn høy bør du kanskje velge en krystall som er lang (rektangel- liggende). Er motivet/bildet ganske firkantet er en kube bra osv.
 • Tenk også på om hva slags gravering du ønsker. Hvis du ønsker 2D gravering får du mye "luft" i en stor kube f.eks i forhold til hvis du velger en som er "tynnere".

Er du veldig i tvil, ta gjerne kontakt med oss og spør. Vi hjelper deg gjerne :-)

Det "perfekte" bildet er når personen eller motivet er midt i bildet og sees rett forfra er klart og under gode lysforhold, men det er fullt mulig å få fine, om ikke fantastiske, graveringer i andre positurer og vinkler. Generelt sagt vil et bilde av god kvalitet og størrelse (oppløsning) gi en bedre konvertering og gravering. Når det er sagt, kan resultatet bli veldig fint selv om det ikke er den beste kvaliteten eller størrelse, men det er en fordel at bildet ikke er veldig uklart, for mørkt, for lyst eller kornete. Dette kan gi dårlige resultater.

Du trenger ikke å bekymre deg over fargene i bildet. Bildet vil bli omgjort til sort/hvitt før gravering. Graveringen vil gi forskjellige grader av hvitt, hvor hvite/lyse farger i bildet vil gi mange prikker i graveringen og sort/mørke farger vil gi veldig få eller ingen prikker. Derfor kan det være viktig å tenke på om bildet ditt har store kontraster i seg. Er det mange mørke partier i bildet vil det i alle fall kunne lønne seg å skaffe en lysbase slik at det vil lyse opp, og man vil se bedre, de får prikkene som er i de mørke partiene. Er det mange lyse eller hvite partier på bildet kan det være vanskelig å få dette gravert uten at glasset sprekker da konsentrasjonen av hvite prikker blir for stor.

Bildet eller motivet vil bli gravert slik de sees på bildet. Med det mener vi at hvis bildet er kuttet ved halve ansiktet, hode, armer eller ben vil ikke dette også være kuttet i graveringen. På bildet kan dette se fint ut og være nærmest kunstnerisk, men det gir ikke alltid en like fin "opplevelse" i graveringen og man kan bli skuffet. Eventuelle ting i forgrunnen, altså foran motivene, vil også bli med motivene hvis ikke annet er spesifisert. Vær derfor oppmerksom på dette når du vurderer bildet du skal benytte.

Vi kan benytte digitale bilder tatt med digitale kamera og mobiler, samt skannede bilder. Vi kan også tilby å skanne bilder for deg hvis du ikke har mulighet til dette selv. Er du usikker på om bildet kan benyttes, kan du godt sende oss en mail med bildet ditt på forhånd og vi vil vurdere dette gratis og uforpliktende for deg. Maks graveringsstørrelse er 7 cm i uansett retning.

2D betyr 2 dimensjoner. I dette tilfelle kan vi kalle de dimensjonene lengde og høyde. Hvis vi kun bruker lengde og høyde får vi en flat flate slik et bilde er.

Så graveres et i 2D i en krystall blir det en flat gravering slik bildet er i utgangspunktet.

3D, som da står får 3 dimensjoner, får vi dimensjonen bredde i tillegg. Dette gjør at et bilde eller motiv i tillegg får dybde og er ikke lenger flatt. Slik vi oppfatter objekter og ting rundt oss er i 3D. I full 3D (360 grader) vil vi da kunne se objektet eller motivet fra alle sider og vinkler. Vi opererer også med 180 graders 3D som er 3D konvertering av bilder, og vi gir dybde til det vi kan se i bildet og ingen bakside. Så hvis vi snakker om et portrett rett på ansiktet vil vi dermed kunne se 3D effekt fra øre til øre (eller toppen av hodet til hals), men vi har ingen bakhode.


Hva du skal velge er litt smak og behag og kommer også litt an på krystallen du velger og motivet som skal graveres. Vi anbefaler uansett 3D konvertering i de fleste tilfeller. Alt blir mer spennende med litt dybde. I de tilfeller vi ikke anbefaler 3D konvertering er når det er snakk om landskapsbilder uten noen spesifikt motiv og det er selve landskapet som er viktig. I de tilfellene anbefaler vi 2D.

Ved 2D gravering blir bildet gravert slik det er. Graveringen blir da flat i krystallen.

Ved 2D med redigering vil vi normalt fjerne bakgrunnen før bildet blir gravert flatt i krystallen.

Ved 3D konvertering vil motivet i bildet ditt bli konvertert til 3D (180 grader) og bakgrunnen normalt fjernet. Graveringen vil ha dybde i krystallen og fremstå som i 3D på fremsiden, men ikke ha noen bakside

Ved full 3D modellering vil vi få laget en full 3D modell (360 grader) som kan sees fra alle kanter. Avhengig av hva du ønsker modellert og kompleksiteten på modellen kan dette bli alt fra 200 til flere tusen kroner det er derfor viktig at du tar kontakt med oss før du bestiller dette da vi må avklare hvor mye det vil koste først. Hvis d u f.eks vil ha en modell av en spesiell person eller et dyr kan det hende vi trenger flere bilder av motivet fra forskjellig vinkler også. Så igjen. Ta kontakt med oss på forhånd før dere bestiller dette.

Ved ferdig 3D modell sender du oss en ferdig 3D modell som er klar til graveres. Vi kan ta imot mange forskjellige 3D filtyper som vi kan benytte eller konvertere. Ta kontakt med oss og send oss filen din så kan vi teste det ut.

Nei dessverre. På grunn av begrensinger i lasermaskinene vi har er maks det vi kan gravere ca 7 cm i noen retninger.

Vi graverer heller ikke helt ut i kanten på krystallene da dette kan få krystallglasset til å sprekke så det vil alltids være noen millimeters kant fra sidene som ikke graveres.

Normalt kan du si at en 80x50x50 mm kube har en 70x40x40 mm graveringsområde.

Større graveringer kan gjøres av vår leverandør så trenger du større krystaller og/eller gravering ta kontakt med oss så ser vi hva vi kan gjøre.

Ja, absolutt.

Vi samarbeider med flere leverandører som kan produsere større krystaller og/eller andre fasonger.

Ta kontakt med oss med ønsket ditt så tar vi det derifra.

Tekniske Spørsmål

Det er en lasermaskin som graverer bildene og modellene for oss. Alle bilder og motiver blir først gjort om til punkter og et kart lages hvor hver prikk er i rommet. Sort betyr ingen prikker og hvit betyr mange prikker. Lasermaskinen vil da sende en intens laserstråle til hver prikk i "rommet" som i dette tilfellet er inne i krystallen og den vil få krystallglasset til å lage en liten eksplosjon som vi da ser som en hvit prikk i krystallen. Ved å gjøre dette flere tusen til millioner av ganger for hver prikk vil tilslutt bildet/motivet komme frem i krystallen. Dette kan ikke gjøre for all slags glass, men må være spesiell klart glass som vi kaller krystall(glass). 

Hvis det blir for høy konsentrasjon av prikker kan krystallen sprekke.

Det tar normalt 1-2 virkedager fra vi får ordren til krystallen er klar til å sendes. Dette er selvfølgelig avhengig av antall krystaller og kompleksiteten av ordren.

Kvaliteten blir som regel helt utmerket og fantastisk å se på. Det er selvfølgelig enkelte elementer som kan påvirke kvaliteten.

Ting som bildekvalitet:

 • Stor kontrast mellom lyse og mørke partier i bildet/motivet
 • Dårlig kvalitet/størrelse på bildet
 • Veldig mørkt eller lyst bilde
 • Veldig komplekse overlappende mønster.

Er du i tvil om bildet passer bra send oss gjerne bilde på mail så kan vi vurdere det gratis for deg.

En lysbase (eller lysebase som det også heter) er som navnet tilsier en liten base som krystallen kan stå på og lyse opp krystallen enten i hvit eller farget lys.

Grunnen til at vi anbefaler dette er for å kunne se graveringen enda tydeligere og bedre i krystallen. Mørke partier i et bilde/motiv betyr få prikker i krystallen og disse vil man kunne se enda bedre med en lysbase og gi et bedre helhetsinntrykk av krystallen.

Er du i tvil om hvilken lysbase du skal velge eller som passer er det bare å ta kontakt.

Alle krystallene vi har i vårt sortiment er håndlaget optisk krystallglass. Siden de er håndlaget vil det alltid forekomme forskjeller fra krystall til krystall.

Størrelsene vi har i vår nettbutikk er gjennomsnittet eller den nærmeste størrelsen på hva det burde være, men ja den kan være noen millimeter større eller mindre i noen eller alle retninger.

Spørsmål i etterkant

Ja det kan forekomme at graveringen ser skeiv ut i krystallen. Grunnen til dette er at selve krystallen ikke alltid er perfekt.

Alle krystallene vi har er laget for hånd og forskjeller vil derfor forekomme.

Det er også derfor vanskelig å kunne plassere krystallene helt rette noen ganger i lasermaskinen og skeivheter vil kunne forekomme.

Noen ganger kan graveringen bli svak. Vi prøver vårt ytterste for å optimalisere bildet før graveringen slik at graveringen blir sterk og fin i krystallen.

Det er enkelte ganger hvor vi ikke lykkes. Hovedgrunnen til dette er hvis bildet er veldig mørkt i utgangspunktet eller det er store kontraster mellom lyse og mørke partier i krystallen.

Mørke partier betyr få prikker og oppfattes svak. Hvis det er veldig lyse partier i et bilde eller motiv må vi passe på at lysintensiteten i bildet ikke blir for stort slik at det blir altfor stor konsentrasjon av prikker (lyse partier betyr mange prikker) slik at krystallen sprekker. Dette kan gjøre at resten av bildet kan bli svak gravert siden antall prikker går ned.

Vi anbefaler derfor at du alltid kjøper en lysbase med krystallene. Lysbasen vil hjelpe med å lyse opp graveringen slik at man bedre ser graveringen i krystallen.