Vi benytter informasjonskapsler på denne nettsiden for å kunne gi deg den beste opplevelsen. For å lese mer om informasjonskapsler og vår bruk klikk her .

Personvern

(Publisert av Tom, september 2014)

 

Vi i Krystallfoto tar personvern på alvor og gjør vårt ytterste for å sikre dine personopplysninger på en trygg og respektfull måte.
Denne personvernerklæringen handler om hvordan Krystallfoto samler inn og bruker personopplysninger.

 

Krystallfoto, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1.ledd).

 

Ordre

Når du handler på Krystallfoto.no lagrer vi kun den informasjonen som du som kunde, skriver inn ved registrering, eller gir oss for å kunne fullføre din ordre. Dette vil være navn, adresser, e-postadresse, telefonnummer. I tillegg vil vi også lagre din(e) bilde(r) og åndsverk. Vi er pålagt å oppbevare informasjonen i forbindelse med regnskapsføring, avgifts håndtering og eventuell angre-/returhåndtering. Denne historikken vil ikke bli slettet. Vi oppbevarer også av sikkerhetshensyn IP-adressen som er benyttet for å registrere bestillingen. Informasjonen vi innehar er tilgjengelig på "Min konto".

 

For at informasjonen du sender oss ved bestilling og betaling har vi installert sikre linjer (SSL) som krypterer det du sender oss slik at ingen tredjepart skal kunne få tak i innholdet og bruke dette. Dette kan du se ved at det står https:// i adressefeltet ditt i nettleseren når du bestiller. Dette er å beskytte dine personopplysninger og gjøre Krystallfoto til et trygt sted å handle.

 

Samtykke:

Før vi kan behandle din tilpassede ordre, trenger vi ditt samtykke til å behandle dine bilde (r) og åndsverk. Når du bestiller i nettbutikken vil du måtte samtykke til ulike valg for å kunne bestille. Ved andre bestillinger vil du få tilsendt et samtykkeskjema som må signeres og returneres. Dine valg vil bli lagret hos oss så lenge som loven krever det. Du kan når som helst få denne informasjonen rettet, endret eller slettet.

 

Betaling med kort:

Vi benytter Nets (BankAxept, tidl. BBS) som vår leverandør for kortbetalinger. Disse transaksjonene blir foretatt på Nets sine egne servere og løsninger og blir ikke oppbevart i nettbutikkløsningen eller på serverne til Krystallfoto (Domeneshop). Vi vil ha tilgang til navn, kortnummer og beløp på Nets sin nettløsning for å sikre effektiv håndtering av eventuelle problemer med belastning, oppheving av reservasjon og kreditering. Hvordan Nets behandler sine personopplysninger må man kontakte Nets for.

 

Faktura og finansiering:

Det er mulig å inngå avtale gjennom Klarna for Faktura og delbetaling. Personopplysninger som personnummer (delbetaling) vil ikke bli lagret på Krystallfoto sine løsninger, men vil kun behandles av Klarna for å kunne identifisere og eventuelt kredittsjekke kunden. Klarna har sin egen personvernerklæring, som du finner her: https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/policy/data/nb_no/privacy_statement.pdf

 

Henvendelser på e-post:

Du har mulighet til å nå oss på e-post og kontaktskjema. E-post er en del av den daglige driften ved Krystallfoto til å motta og sende meldinger til brukere og leverandører. Det sendes ikke sensitive personopplysninger med e-post fra oss. Mottatte e-post som inneholder sensitive opplysninger vil ikke distribueres videre, og slettes fra e-postsystemet.

 

Vi gjør deg oppmerksom på at vanlig e-post er ukryptert. Vi oppfordrer deg derfor ikke til å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

 

E-postmeldinger som ansees som viktige vil bli lagret i systemet for å effektiv kunne håndtere ris og ros, returhåndtering og henvendelser. Disse vil normalt slettes når samtalen ansees som avsluttet eller ved rydding av e-postmeldinger.

 

Henvendelser på telefon:

Telefonen benyttet i Krystallfotos virke vil lagre nummeret til den som ringer såfremt nummeret ikke er skjult. Samtalene vil ikke lagres eller loggføres.

 

Nyhetsbrev:

Du kan abonnere på nyhetsbrev slik at du mottar e-post fra oss vedrørende kampanjer, tilbud og produktinformasjon. For at vi skal sende e-post til riktig abonnent, må du registrere e-postadresse. Disse opplysningene lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

 

Vurderinger, kommentarer og produktomtaler:

Du har mulighet til å legge inn vurderinger på produkter og legge inn kundeomtaler i nettbutikken. Disse er å anse som offentlig informasjon og vil fritt kunne benyttes av Krystallfoto. Vurderinger og kundeomtale må først godkjennes før de publiseres og Krystallfoto forbeholder retten til å kunne slette upassende vurderinger og kommentarer. Vi oppfordrer deg ikke til å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via disse kanalene da disse ikke er kryptert og kan publiseres til allmenheten.

 

Blogg:

Krystallfoto har også en egen bloggløsning som inneholder artikler om bl.a. inspirasjon og gaveideer. Det er mulig å legge igjen kommentarer på disse artiklene. Disse er å anse som offentlig informasjon og vil fritt kunne benyttes av Krystallfoto. Kommentarer vil måtte bli godkjent av Krystallfoto før publisering og vi forbeholder retten til å slette upassende kommentarer. Vi oppfordrer deg ikke til å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via disse kanalene da disse ikke er kryptert og kan publiseres til allmenheten.

 

Løsninger og leverandører:

Vi benytter OpenCart som vår nettbutikkløsning. Dette er et såkalt OpenSource-løsning som har flere tusener brukere og har et stort nettverk av utviklere. Ved eventuelle sikkerhetshull i løsningen tar det ikke lang tid før oppdateringer er tilgjengelige som vi implementerer slik at både du som kunde og vi som bruker kan føle oss trygge på at løsningen er sikker og alltid oppdatert.

 

Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettstedet, lagres på egne servere i Norge som driftes av DomeneShop. Dette er Norges største domeneregistrar og hotelltilbyder og har sine servere i Norge. De har dyktige personer som hele tiden påser at serverparken deres er oppdatert og sikker.

 

Verken OpenCart-samfunnet, DomeneShop eller underleverandører av disse har tilgang til eller innsyn i deres personopplysninger.

 

Bruk av informasjonskapsler (Informasjonskapsler):

Hva er informasjonskapsler og hva brukes de til?


Krystallfoto.no benytter informasjonskapsler (cookies), som de fleste andre nettbutikker, og i henhold til norsk lovgivning. En informasjonskapsel er en liten datafil som lagres i din nettlesers minne, som vil gi deg en bedre og mer relevant brukeropplevelse ved besøk på en nettside. Vi bruker kapsler blant annet for å kunne gi deg en enklere netthandel med tilgang til logg inn, handlekurv, gjennomføring av kjøp og automatisk visning av relevante produkter på din side. Hvis du ikke aksepterer informasjonskapsler  på våre nettsider vil du ikke kunne handle i vår nettbutikk da denne løsningen er avhengig av nettopp slike kapsler.

 

Vi bruker også slike kapsler til statistikk for å lære om hva våre kunder er opptatt av, slik at vi kan gjøre nettsidene våre bedre og mer brukervennlige. Se webanalyse for mer info.

 

Hvilke informasjonskapsler benyttes:

cookie_law - Denne kapselen inneholder ditt valg vedrørende aksept av informasjonskapsler på vår nettløsning. Denne slettes etter 1 år.

 

__atuvc - Denne informasjonskapselen er knyttet til AddThis sosiale delingswidget som er innebygd i nettsiden for å muliggjøre at man kan dele innholdet med en rekke nettverk- og sosiale plattformer. Den lagrer en oppdatert sideteller. Denne slettes etter 2 år.

 

Language - Denne informasjonskapselen holder oversikt over ditt foretrukne språkvalg i nettbutikken. Den slettes etter 1 måned.

 

Currency - Denne informasjonskapselen holder oversikt over ditt foretrukne valutavalg i nettbutikken. Den slettes etter 1 måned.

 

PHPSESSID - Dette er en informasjonskapsel som genereres av nettsiden for å opprettholde brukerens øktvariabler, som påloggingstatus, valg foretatt i kassen, varer lagt til i ønskeliste og handlekurv etc.  Det er normalt et tilfeldig generert nummer. Hvis nettbutikken ikke har tilgang til denne filen vil man ikke kunne bruke nettsiden. Denne slettes når du forlater siden vår.

 

Google Analytics:

Vi benytter Google Analytics for å samle brukerstatestikk på Nettsiden. Google Analytics bruker hovedsakelig førstepartsinformasjonskapsler. Disse informasjonskapslene brukes til å lagre opplysninger som ikke er personlig identifiserende. Nettlesere deler ikke førstepartsinformasjonskapsler på tvers av domener. 1 eller flere av følgende informasjonskapsler benyttes.

 

__utmz – Denne informasjonskapselen holder rede på hvor du kom fra (søkemotor, nøkkelord, link, etc.) når du landet på våre sider. Det kan finnes flere slike kapsler med samme navn da vi kan benytte google analytics ikke bare på selve siden, men også i bilder og linker. Dette for å få et klarere bilde på hvordan våre kunder finner oss. Denne kapselen har en levetid på 6 måneder og oppdateres hver gang info sendes til google analytics.

 

__utma – Denne informasjonskapselen forteller google analytics om det er et førstegangsbesøk eller et gjentagende besøk. Kapselen har normalt en levetid på 2 år, men dette kan redigeres i nettleseren din. Den oppdateres når info sendes google analytics.

 

__utmb og __utmc – Kapslene gir informasjon om hvor lenge du befinner deg inne på våre sider, hvor lenge besøket varer og hvilke sider som besøkes. __utmb vare i 30 min og __utmc slettes når du forlater våre sider. Begge oppdateres når info sendes til google analytics.

 

_ga – Denne benyttes av Google universal analytics for å identifisere en bruker ved å produsere et tilfeldig nummer. Således kan google analytics se om det er et førstegangsbesøk, gjentagende besøk, hvilke sider som besøkes og hvor lenge man er på hver side. Kapselen har normalt en levetid på 2 år, men dette kan redigeres i nettleseren din. Den oppdateres når info sendes Google analytics.

 

Hva slags informasjon lagres?



I informasjonskapslene vil det bli lagret opplysninger om: IP adresse, valgt nettleser, operativsystemer, hvilken bredbåndsleverandør man benytter, samt data over besøkte undersider og dato/tidspunkt for besøket. Vi lagrer aldri informasjon som kan identifisere brukeren.

 

Webanalyse:

Krystallfoto samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på krystallfoto.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker for å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet og produktene på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, om den besøkende har besøkt oss tidligere, hvilke nettsteder brukerne kommer fra, hvilke søkeord som er benyttet og hvilke nettlesere og operativsystem som benyttes.

 

Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics på vårt nettsted. Dette er et verktøy som er installert på en egen server hos Google. Det utleveres ikke informasjon fra Google Analytics til andre aktører og andre aktører har ikke tilsyn til opplysningene.

 

https://www.google.com/policies/privacy/?hl=no

 

Slik kan du unngå informasjonskapsler



Om du ønsker å unngå bruk av informasjonskapsler kan du stille inn din nettleser til å ikke akseptere informasjonskapsler automatisk. Se webleserens hjelpesider for innstillinger. Vær oppmerksom på at om du velger å utelukke informasjonskapsler, vil flere av funksjonene på Krystallfoto.no ikke fungere eller ikke fungere optimalt og du vil ikke kunne benytte krystallfoto. Krysser du av for å ikke akseptere cookies når du besøker Nettsiden vil det lagres 1 informasjonskapsel i nettleseren din som forteller Nettsiden om valget ditt og du vil ikke kunne benytte krystallfoto.no. Denne varer i 1 år. Ønsker du å forandre ditt valg må du slette denne kapselen igjennom nettleseren din.

 

Personopplysninger til tredjepart:

Krystallfoto vil ikke selge, utveksle eller utlevere deres personopplysninger/åndverk til tredje part uten spesifikk skriftlig samtykke fra dere (unntak inkluderer, men er ikke begrenset til, våre utviklere, designere og andre samarbeidspartner hvor ekstern kompetanse kreves for å kunne fullføre ditt prosjekt, eller om det blir krevd av loven, eller juridiske prosesser). Den registrerte informasjonen vil heller aldri bli brukt til å spamme, eller sende uønsket reklame. Kun de som har registrert at de vil motta elektroniske markedshenvendelser/nyhetsbrev vil kunne motta dette, og med rimelig tidsrom mellom hver henvendelse.

 

Rettigheter:

Du som kunde vil alltid kunne logge deg på og se hvilke opplysninger som er registrert på deg. Disse vil du da kunne redigeres fritt. Her vil man også kunne velge gi eller trekke tilbake en samtykke, rette feilaktige eller mangelfulle opplysninger, og avstå fra eller velge å få elektroniske markedshenvendelser. Du kan også henvende deg til oss på post@krystallfoto.no får å vite hvilke opplysninger vi har på deg og om det er noe du vil rette på.

 

I tillegg, har du rett på å få opplysningene som er registrert om deg slettet. Du kan slette din profil (og opplysningene dine) ved å logge deg inn på krystallfoto.no, eller kan du ta kontakt med oss direkte om du ønsker å få slettet din profil. Vær oppmerksom på at alle opplysningene dine, inkludert bilder og verk vil da slettes eller gjøres utilgjengelig, og samtykket ditt trukket tilbake, om ikke noe annet ble avtalt. Grunnet lovmessige forhold vil eventuelle ordre bli lagret og oppbevart så lenge loven tilsier det.

 

Aksept:

Ved å bruke nettsiden Krystallfoto.no samtykker du til bruk av informasjonskapsler og vår personvernerklæring.

 

Kontakt oss:

Du er hjertelig velkommen til å rette eventuelle spørsmål eller kommentarer til oss på vår «kontakt oss» side eller ved å benytte informasjonen under.

Firmanavn: EMenn DA (Krystallfoto).
Org.Nr: NO 997 779 355
Postadresse:

Postboks 2413, Strømsø, 3003 Drammen

E-post: post@krystallfoto.no
Telefon/SMS: +47 466 56 789
Nettside: www.krystallfoto.no
   
Daglig leder: Tom Inge Sønju
E-post: tom@krystallfoto.no